Supa cu galuste a fost pentru mine, mult timp, o provocare peste care nu reuseam sa trec. De fapt supa era excelenta de fiecare data, galustele insa puteau fi folosite fara probleme ca obiecte contondente, asa de tari erau. De curand insa, dupa "studii" indelungate a numeroaselor retete existente pe net, am invatat sa fac si eu galuste pufoase si consistente in acelasi timp. Acum pot spune ca am trecut cu bine si de proba asta.
Iata ce am folosit:
doua aripi de curcan ( puteti folosi si spinari sau gaturi de curcan, sau carne de pui)
o ceapa mai mare
2-3 morcovi
un pastarnac
o radacina de patrunjel
un sfert de telina
un ardei kapia
sare, piper
patrunjel
Preparare:
Se pune carnea la fiert in 4-5 l de apa sece, cu putina sare. Cand incepe sa fiarba se aduna spuma de mai multe ori, pana cand apa ramane limpede. Cand carnea este aproape fiarta se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se inmoaie toate legumele. Potrivim supa de sare si putem adauga (optional) un cub de condimente cu gust de gaina.
Intre timp pregatim compozitia pentru galuste. Avem nevoie de doua oua, 8-9 linguri de gris, sare, piper si un varf de cutit de praf de copt si o lingurita de ulei.
Se bat bine albusurile pana devin o spuma tare. Galbenusurile se freaca cu sarea, piperul si uleiul. Se amesteca cele doua compozitii si apoi se adauga grisul lingura cu lingura, incorporandu-l incet. Cand compozitia devine suficient de consistenta cat sa permita furculitei sa lase urme vizibile la trecerea prin ea, ne oprim.
Scoatem legumele si carnea din oala iar in zeama ramasa incepem sa punem galustele, dar mai intai dam focul mic si adaugam un pahar de apa rece pentru a impiedica destramarea galustelor.
Incepem sa formam galustele luand cate o jumatate de limgura de compozitie si o scufundam in supa.
Lasam galustele sa fiarba cca 10 min pana se vor ridica toate la suprafata. Oprim focul si adaugam patrunjel tocat si (pentru cine doreste) morcovul tocat marunt si chiar bucati de carne fiarta.
Supa cu galuste este gata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu