Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 iunie 2014

Rulada din piept de curcan cu ciuperci





Ingrediente:

- un piept de curcan 
- 200 g ciuperci proaspete sau 300 g ciuperci din conserva
- 200 g kaizer sau sunca presata (cum preferati)
- cateva fire de  ceapa verde
- 150 - 200 g cascaval
- un ou
- 2 linguri ulei de masline
- 50 ml vin alb
- marar, sare, piper, doua foi de dafin
- 50 g  unt

 Pieptul de curcan se spala, se sterge cu un prosop si se taie pe grosime astfel incat sa obtinem o bucata dubla ca dimensiuni fata de cea initiala. Se acopera cu folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitel pana se subtiaza suficient. Se unge cu putin ulei, se condimenteaza cu sare si piper si se da la frigider pana ne ocupam de umplutura.

  Ciupercile curatate si taiate feliute se pun la calit in ulei de masline impreuna cu kaizerul si ceapa verde pentru cateva minute.  Potrivim de sare si piper iar cand amestecul s-a racit incorporam oul batut.

  Se umple pieptul de curcan cu aceasta compozitie, deasupra se aseza cascavalul taiat in felii subtiri si se ruleaza strans. Pentru a strange mai bine rulada puteti folosi sfoara alimentara sau scobitori.
  Asezati rulada intr-un vas de yena uns cu ulei, presarati deasupra bucatele de unt, adaugati 50 ml vin alb, 100 ml apa, o foaie de dafin, cateva boabe de piper, acoperiti cu folie de aluminiu si introduceti vasul in cuptorul preincalzit la 200 grade. Dupa 35 - 40 min indepartati folia si lasati rulada in cuptor inca 30 - 40 min, pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

 



 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu