Faceți căutări pe acest blog

luni, 30 iunie 2014

Salata de vara cu orez si ton





 E vara, e cald si parca niciunul dintre felurile de mancare pe care le servim  calde nu ne mai imbie.
E vremea salatelor!

Haideti sa facem o salata de vara cu ton si orez pe care o putrem savura in oricare dupa amiaza de vara.
Avem nevoie de:
- 1 conserva de ton in ulei sau in suc propriu
- 1 cana orez cu bobul lung sau orez basmati
- doua rosii mari
- 4-5 castraveti murati ( daca preferati salata mai acra puteti pune mai multi)
- 4 linguri porumb dulce
- 1 ceapa mica rosie, taiata solzisori
- sare, piper, oregan
- 1 lingura ulei de masline ( poate fi inlocuit cu uleiul din conserva de ton)



  Puneti maj intai orezul la fiert in multa apa (proportia ar fi cam de 1 cana orez / 5 cani apa). Cand s-a fiert il strecuram si il trecem printr-un jet de apa rece. Punem orezul intr-un bol, ii punem un praf de sare si cu o ligura de ulei.
Desfacem conserva de ton, ii scurgem uleiul si o punem tonul peste orez. Adaugam rosiile tocate marunt, sare, piper, o jumatate de lingurita oregano, apoi porumbul, castravetii mursti tocatimarunt  si ceapa rosie.
Amestecam cu grija ingredientele, mai adaugam putina sare daca mai este nevoie si punem salata la frigider pentru 30 min.


Pofta buna!