Un desert fin, deosebit, dar si o gustare plina de savoare.
Ingrediente:
- 2 oua
- 9 linguri zahar
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 500 g branza dulce
- 4 oua
- 5 linguri de gris
- 6 linguri zahar
- 100 g stafide inmuiate in rom
- esenta de vanilie
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in compozitia precedenta alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa ramana fluid, putin mai gros ca cel de clatite.
Jumatate din aceasta compozitie se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor (acesta trebuie sa fie preincalzit la 180C) pentru 10-12 min. Se scoate apoi de la cuptor.
Intre timp amestecam ingredientele pentru umplutura - branza de vaci se amesteca bine cu ouale, se adauga grisul si stafidele. Se lasa deoparte pentru 10 min dupa care se adauga zaharul si vanilia.
Turnam acum umplutura peste blatul copt, iar la suprafata adaugam restul compozitiei pentru blat.
Bagam prajitura la cuptor pentru 40 min.
Sper sa va placa.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu