Ingrediente:
- 250 gr unt ,
- 180 gr zahar,
- 300 gr. faina
- 4 oua,
- 1 fiola esenta de vanilie
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- gem de smochine
Untul, la temperature camerei, se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste si se obtine o compozitie omogena. Adaugam ouale pe rand si continuam sa mixam. Punem sarea, esenta de vanilie si faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt.
Pregatim formele de briose si asezam in fiecare cate o hartiuta de copt. Turnam o parte din compozitie, cat sa umplem formele pana la jumatate. Punem acum cate o lingurita de gem de smochine in fiecare cupa si apoi completam cu restul compozitiei.
Bagam briosele in cuptorul preincalzit si le lasam cca 30 min, pana devin aurii.
Servite alaturi de o ceasca de cafea, sunt delicioase.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu