Ingrediente:
- 6-8 ciuperci Champignons mai maricele
- cateva feliute de bacon sau kaizer
- o ceapa mica
- 150 g cascaval
- sare, piper
- patrunjel tocat
- putin unt
- doua linguri ulei de masline
Se spala ciupercile, se scurg si apoi se curata - se scoate piciorul si se indeparteaza pielita de pe exteriorul palariei. Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei de masline impreuna cu piciorusele ciupercilor tocate cubulete mici. Cand a scazut apa eliminata de ciuperci se adauga si bacon-ul taiat marunt, si se mai tin pe foc 2-3 minute. Se ia de pe foc si se potriveste de sare si piper, si se adauga patrunjelul tocat.
Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt (sau putem pune pe fundul vasului hartie de copt) se aseaza ciupercile. Presaram putina sare pe ciuperci si punem in fiecare care o bucatica mica de unt.
Cu compozitia preparata umplem fiecare ciuperca si adaugam deasupra cascavalul ras.
Se introduce la cuptor la 180 de grade pentru cca 30 min, pana se rumenesc frumos.
Sunt delicioase atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu