Faceți căutări pe acest blog

luni, 26 mai 2014

Socata



Racoroasa si aromata, socata, licoarea primaverii, este atat de simplu de preparat incat este pacat sa va lipseasca de pe masa in zilele calduroase de mai.

Ingrediente:
Pentru fiecare litru de apa aveti nevoie de : doua inflorescente de soc ( de preferat proaspete dar pot fi folosite si cele uscate sau tinute la congelator), 100 g zahar (eu am folosit zahar brun) si cateva felii de lamaie ( am pus doua lamai la 5 l de apa).



Dizolvati mai intai zaharul in apa, adaugati florile de soc si feliile de lamaie, amestecati usor cu o lingura de lemn, acoperiti borcanul cu un tifon pe care il legati si asezati borcanul intr-un loc insorit. Dupa doua sau trei zile puteti scoate sucul de soc pe care il strecurati si il puteti pastra in sticle la frigider. Daca vreti sa grabiti fermentatia adaugati odata cu florile de soc si 6-7 boabe de orez. Daca preferati socata mai acidulata, asemanatoare vinului fermentat, puteti lasa socata la soare inca o zi sau doua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu